ANWB AutoMaatje

Start ANWB AutoMaatje in Venlo:

Stadsomroep Venlo maakte de volgende opname hiervan:

https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/automaatje-uitkomst-voor-minder-mobiele-venlonaar/

Ook Venlo.nieuws.nl besteedde hieraan aandacht.

Eef Peeters maakte voor Wijkraad de Noordkern onderstaande foto’s:
ANWB AutoMaatje Venlo gaat van start!

Vanaf maandag 23 september kunt u bellen om een rit te reserveren.

Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. U schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes, als een bezoekje afleggen, of gezellig winkelen.

Vervoerservice voor en door eigen inwoners

• Voor wie minder mobiel is;

• Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto;

• Tegen een kleine onkostenvergoeding;

Meer informatie of meedoen?

Bel: 06 – 834 541 69

Maandag t/m vrijdag 9.00 – 12.00 uur

Email:

anwbautomaatjevenlo@gmail.com

of kijk op :
www.uwwijkbus.nl en www.debekkerie.nl en zoek op

‘automaatje’

Wilt u een rit maken? Vraag die dan minimaal 2 werkdagen ervoor aan.Informatiebijeenkomst ANWB AutoMaatje

Woensdagavond 28 augustus heeft er een eerste informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor de geïnteresseerden om als chauffeur bij ANWB AutoMaatje te starten, in de Bekkerie Boekend.

Ruim 16 personen hadden gehoor gegeven om naar deze bijeenkomst te komen, waar uitleg gegeven werd over het ophanden zijnde project ANWB Automaatje Venlo.

Na de zeer interessante uiteenzetting door de vertegenwoordigster van de ANWB en de reacties op de vragen na de inleiding konden de initiatiefnemers van dit nieuwe project in Venlo  reeds de eerste aanmeldingen van chauffeurs in ontvangst nemen.

Als op vrijdag 20 september het definitieve startschot gegeven gaat worden van dit nieuwe project zijn we in ieder geval al verzekerd van de eerste chauffeurs, die als Maatje willen optreden. En het spreekwoord is “ als er een schaap over de dam is, dan volgen er meer”

Geïnteresseerde vrijwilligers, die ook als chauffeur aan de slag willen, kunnen contact opnemen met Ruud Plum, voorzitter van Stichting Uw Wijkbus Tegelen 06 37299419 of Jan Jaspers voorzitter van Stichting Wensauto De Bekkerie 0636334118 of stuur een mail naar: anwbautomaatjevenlo@gmail.com

dav
dav

Word ook AutoMaatje!

ANWB AutoMaatje binnenkort in Venlo van start

Ook in Venlo zitten veel mensen gedwongen achter de geraniums met een sociaal en mobiliteitsprobleem. Dit leidt tot eenzaamheid.

En wat is er nu leuker als je altijd thuis zit en daardoor weinig mensen spreekt om weer eens met een buurtgenoot op stap te gaan.

In aanvulling op de Wensbus Uw Wijkbus in Tegelen, Venlo-Zuid en Belfeld en de Wensbus De Bekkerie in Blerick, Boekend en Hout-Blerick en het reguliere vervoersnetwerk, biedt ANWB AutoMaatje mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. 

Met AutoMaatje kunnen we nu ook individuele wensen zoals individueel vervoer, het samen op stap gaan met een buurtgenoot of een bijzondere bestemming vervullen.

Als AutoMaatje vrijwilliger vervoert u met uw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten op de momenten die u uitkomen.

De professionals van ANWB en de vrijwilligers van Stichting Wensauto de Bekkerie en Stichting Uw Wijkbus Tegelen bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam mogelijk is.

We zijn de eerste gemeente in Noord Limburg waar deze dienst uitgevoerd gaat worden.

Wilt u ook een ANWB AutoMaatje Venlo worden voor minder mobiele plaatsgenoten? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op woensdagavond 28 augustus 2019 om 19.00 uur in de Bekkerie te Boekend.

Voor meer informatie of aanmelding bel met: Jan Jaspers 06 36 33 41 18 of
Ruud Plum 06 372 99 419  of stuur een mail naar:
anwbautomaatjevenlo@gmail.com


Volg ons ook op Facebook

© Uw Wijkbus 2015 – 2019